Trka tri savršena modela za titulu novog kralja ubrzanja

U prošlim vremenima, Lamborghini Aventador je važio za jedan od modela sa najboljim ubrzanjem na planeti, ali danas, gotovo svi novi superautomobili okreću se prisilnoj indukciji, ne računajući elektrifikaciju, tako da je ovaj kralj ostao bez krune...

U poslednjoj trci ubrzanja organizovanoj od strane CarWow kanala, na liniju su postavljeni Aventador SV, retki Ferrari 488 Pista Piloti i tjunirana 992 generacija Porsche 911 Turbo S modela.

Na samom startu, italijanskio velikan je prikazao odlične performanse, ali je 911 Turbo S, koji se nalazio u testu tjuniran kako bi isporučio 800 ks, ubrzo sustigao svog rivala i stvorio veliku prednost. Radi poređenja, Ferrari sa zadnjom vučom imao je poteškoća da svoju snagu održi na asfaltu, okrećući u prazno točkove tokom nekoliko prvih stepeni prenosa. Međutim, kada je počeo da nagomilava ubrzanje, propinjući konj je kao metak proleteo pored svog italijanskog suparnika.

Porsche je na kraju prešao četristo metara za 9,7 sekundi, drugo vreme je pripalo Ferrari modelu sa 10,5 sekundi, dok je Lamborghini isti sprint završio u vremenu od 10,9 sekundi.  Trka iz starta u pokretu održala se između ova tri modela takođe, a ovom prilikom su svi bili u svojim najboljim vozačkim modovima i transmisijama u automatskom režimu. Ferrari je zahtevao previše vremena za promenu brzina, dozvoljavajući Porsche i Lamborghini modelima da ga ostave u prašini. Međutim, Ferrari je opet uspeo da opraši komšijski automobil jednom kada se dozvao pameti, pretekavši ga ispred ciljne linije.

Zaključak ove trke je da dodatni obrtni momenat obezbeđen turbinama Ferrari i Porsche modela, omogućuje da oni pomere svoj nivo performansi, koje čak ni moćni Aventador SV više ne može ispratiti. Međutim onda kada njegov naslednik stigne sa hibridnim pogonskim sklopom, stvari će se u ovom polju definitivno promeniti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group