Trik koji će vam pomoći da rashladite motor koji se pregreva

Ako primetite da vaš motor prelazi radnu temperaturu,odmah uradite sledeće...

Motor vašeg vozila hladi se na tri načina. Prvo je motorno ulje koje rashlađuje komponente motora, zatim vazduh koji hladi motor kada se krećete, a treća stvar koja hladi vaš auto jesu antifriz i hladnjak motora.

Međutim često se možđe desiti da u vašem vozilu nema dovoljno antifriza, ili da hladnjak prestane sa radom, što može dovesti do pregrevanja vašeg agregata, a to nikako nije dobro. Temperatura vašeg motora uvek mora biti 90 stepeni i to je radna temepratura. Ako primetite da se u toku vožnje tempretura povećava, postojhi jedan trik koji vam može pomoći da poboljšate hlađenje, dok ne dođete do pumpe ili servisa gde možete ustanoviti šta se dešava sa vozilom.

Sve što treba da uradite jsete da upalite grejanje i da ga pojačate do maksimuma, čak i ako je letnje vreme napolju. Grejanje će povećati protok antifriza kroz sistem vozila, što će bolje rashladiti auto, pa može dovesti do smanjenja ili makar zadržavanja temeprature u određenom rangu.

Međutim, odmah morate posetiti servis i ustanoviti šta nije u redu, jer prelazak preko radne temperature nije dobar i može skaratii vek vašeg vozila.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group