Treći prototip za Le Mans kompanije Toyota

Prateći odluku kompanije Audi da napusti LMP1 takmičenje, ovogodišnji Svetski šampionat izdržljivosti ne poseduje pravu konkurenciju.

Na svu sreću Toyota će dodati intrigantnost u junsku Le Mans 24 sata trku predstavljanjem trećeg automobila posebno dizajniranog za nju.

U jednoj izjavi, japanski brend je istakao kako je ekstremno odlučan da osvoji prvo mesto na ovogodišnjem događaju, posebno nakon gubitka trke prošle godine i to u finalnom krugu zbog mehaničkog kvara, tako da je dodatno vozilo potpuno spremno za 2017. Treći TS050 hibrid takođe se takmiči i na Spa-Francorchamps sportskom događaju koji će se održati maja ove godine.

Glavni vozač ovog trećeg automobila biće Stiven Sarazin, a njegove dve zamene biće proglašene uskoro. Ostala dva TS050 hibrida voziće Hose Marija Lopez, Majk konvej i Kamui Kobajaši, kao i tim sačinjen od Sebastijana Buemija, Entonija Dejvisona i Kazukija Nakajama.

Toyota tvrdi da će ovogodišnji model biti značajno jači i napredniji od prošlogodišnjeg automobila, ali da tek treba da budu objavljeni zvanični detalji o ovom unapređenom trkaču.

Razgovarajući o odluci brenda da sa svoja tri automobila uđe u Le Mans i Spa takmičenja, predsednik tima Tošio Sato je izjavio kako oni rade veoma naporno na pripremama i da očekuju velike uspehe.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group