Toyota u Evropi isporučila 500.000 hibrida

Dvadeseti decembar prošle godine u Toyotinim knjigama će biti zapisan kao dan kada je ovaj Japanski brend isporučio pola miliona hibridnih vozila na Starom kontinentu.

Taj podatak je impresivan, a on dodatno dobija na težini kada znamo da hibridi čine čak deset posto ukupnog broja Toyotinih vozila prodatih u Evropi. Model sa kojim je taj uspeh postignut je srebrni Yaris proizveden u Toyotinom postrojenju u francuskoj…

Do sada je u Evropi prodato 375,000 Toyota i 125,000 Lexus hibridnih vozila, što jasno pokazuje da je hibridna tehnologija sada popularan izbor za evropske kupce. Sa proizvodnjom dva vozila u Evropi (Yaris i Auris hibrid), u dva najvažnija segmenta evropskog tržišta i  po ceni koja je konkurentna dizel vozilima, ova vodeća tehnologija danas je dostupnija nego ikada pre.

Od davne 2000. godine, kada je u Evropi lansiran revolucionarni Prius, prodaja Toyota i Lexus hibrida je neprekidno rasla, pa danas čini približno 15% ukupne prodaje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group