Toyota iskopirala Mazdu!?

Nova Toyota Yaris neverovatno podseća na Mazdu 2...

Toyota je predstavila prve fotografije novog Yaris modela i ogroman broj ljubitelja ovog brenda je razočaran, jer je novi automobil bukvalno kopija Mazda 2 modela. Mnogi pretpostavljaju da se Toyota odlučila za ovaj korak,jer se u Americi Mazda 2 ne može kupiti, pa je na ovaj način Toyota htela da predstavi svoju verziju gradskog i ekonomičnog automobila.

Novi Yaris vuče inspiraciju iz prethodnih Toyota vozila, ali jednostavno oblik automobila toliko podseća na Mazdu da je prosto nemoguće a ne pomisliti na nju kada ovaj auto vidite. Ipak, ako to zanemarimo, zaključujemo da je ovde ipak reč o novom gradskom automobilu čije dimenzije omogućavaju lako i brzo provlačenje kroz gradske gužve. Nova Toyota Yaris je dugačka samo 410 cm, što vozačima omoguaćava da se sa lakoćom parkiraju. Iako poseduje male dimenzije, ovaj auto pruža dosta mesta za putnike, a takođe poseduje i prtljažnik zapremine 450 litara, što je i više nego dovoljno.

Ispod haube, Toyota skriva 1.5 litarski motor od 4 cilindra koji prozivodi više nego dovoljnih 106 konjskih snaga pomoću kojih ćete se pomoću munje kretati kroz grad. Naravno, ovaj auto možete provozati i po otvorenim putevima i on će vam i tada omogućiti vrlo prijatnu, mirnu ali i ekonomičnu vožnju.

Cena i drugi detalji o ovom vozilu još uvek nisu objavljeni, ali Toyota je izjavila da će se sve informacije otkriti 17. aprila.

Foto:carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group