Toyota Crown na putu posle 25. godina

Više slika

Više slika

Ovaj retki primerak Toyota Crown De Lux modela bio je najluksuznije što je brend mogao da ponudi britanskom tržištu davne 1979. godine, što ga čini veoma posebnim pronalaskom.

1972 Toyota Crown De Luxe je napajana četvorocilindričnim benzinskim motorom zapremine 2,6 litara sa 140 ks i 222 Nm obrtnog momenta. Automatski menjač sa tri brzine dolazio je kao standard sa ovim motorom, dodajući ležernoj prirodi velikog modela kompanije Toyota.

Gospodin Kol je nasledio svoj entuzijazam za automobilima japanskog brenda od svoga oca, koji je bio vlasnik prethodne generacije ovog modela. Automobil je održavan od strane sina više od jedne decenije nakon smrti Kola seniora, pre nego što ga je stavio u garažu, gde je ostao netaknut sve do oktobra prošle godine.

Tada je Kolova porodica odlučila da pokuša restauraciju starog modela Crown kako bi ga pripremila za prodaju, izvadivši ga iz obližnje garaže. Na automobilu je pronađeno nekoliko manjih problema kao što su ispucala farba limarije, iskrivljene kočnice na zadnjim točkovima i rupa na originalnom izduvnom sistemu, ali porodica nije bila spremna da uloži previše novca u popravku. Automobil je do danjeg ostao parkiran ispred radnje dok oni nisu odlučili šta dalje da čine sa njim.

Tada je ljubitelj klasičnih automobila Robin Šepard primetio model Toyota Crown i bio zadivljen njegovom originalnošću. Uskoro zatim je postao i njegov ponosni vlasnik. Od tada je automobil popravljen i sada je ponovo legalan na drumovima kao nekada davno.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group