Toyota bi mogla obustaviti projekat svog ulično legalnog hiperautomobila

Kompanija Toyota predstavila je GR010 Hybrid Le Mans Hypercar model početkom ove godine, a sada priprema i njegovu ulično legalnu varijantu koja će se zvati GR Super Sport...

Međutim, ovi planovi mogu biti promenjeni, jer je prema izveštajima japanskih izvora, projekat ovog ulično legalnog hiperautomobila trenutno pod znakom pitanja zbog incidenta koji se dogodio na Fuji Speedway stazi.

Detalji o događaju su veoma ograničeni, ali je kako saznajemo, predproizvodni prototip planuo i pretrpeo značajna oštećenja. Prema medijima upoznatim sa situacijom, incident je potvrđen i stižu informacije da bi čitav projekat zbog njega mogao biti obustavljen.

Ovo ostaje da bude viđeno, ali jedna publikacija zaključila je da čak i ukoliko ulično legalna verzija ode u zaborav, to neće uticati na trkački automobil kompanije, za čiju proizvodnju nije bila potrebna homologacija. Informaciju je potvrdio i izvor koji je rekao Racer publikaciji da za GR010 Hybrid ne postoje rizici i da će se on na kraju takmičiti i u drugim serijama.

Samo će vreme pokazati da li se kompanija Toyota zaista odriče svoje ulično legalne verzije ovog hiperautomobila, važno je napomenuti da GR010 Hybrid poseduje veoma napredan pogonski sklop sastavljen od 671 ks snažnog 3,5 litara velikog V6 motora, duplog turbo punjenja, uparenog sa motornom generatorskom jedinicom dobrom za 268 ks. Ova hibridna trkačka jedinica takođe dolazi i sa pogonom na svim točkovima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group