Top Gear otkriva zašto je Pininfarina Battista savršeno oružije

Uprkos tome što je baziran na istoj platformi kao i Rimac Nevera, Pininfarina Battista sve prenosi na viši nivo sa dizajnom koji meša tehničke karakteristike hrvatskog hiperautomobila i italijanskog luksuza...

Potpuno električni Battista model takođe poseduje i svu moć Nevera automobila, a kako je nedavno Džek Riks iz Top Gear ekipe izjavio, ova mašina jednostavno briljira kada je u pitanju luksuzni osećaj koji pruža tokom vožnje.

Ovakav pristup dizajnu stvorio je holističko iskustvo i ekstravaganciju po svim mogućim merilima koja možemo zamisliti, ali i u suptilnijim segmentima takođe. Punjenje će večno biti besplatno, kako je Riks dodao, što znači da svaki vlasnik ove mašine može jednostavno da se pojavi na bilo kojoj stanici za punjenje i prikačiti svoje vozilo bez ikakve muke.

Ovaj automobil poseduje besprekoran enterijer, ispunjen ugljeničnim vlaknima i beskrajnim opcijama za prilagođavanje. Pininfarina tvrdi da postoji toliko opcija za personalno prilagođavanje da nikada neće postojati dva potpuno ista 150 Batista modela u čitavoj proizvodnoj seriji. Čak je i električni pogonski potpuno uklopljen u čitavo luksuzno iskustvo.

"Ovaj automobil je neverovatno lak za vožnju", izjavio je Riks. "Da sam trenutno u nečemu nalik Carrera GT ili McLaren F1 modelu, na primer, oni poseduju toliko preciznih mehaničkih komponenti kojima bih se morao baviti u kreni-stani saobraćaju nalik ovom. Međutim, ova mašina to ne zahteva, ona je glatka, tiha i komforna za vožnju."

Sa druge stane, na trkačkoj stazi, ova električna mašina se pretvara u oružije. Sa 1.874 ks i 2.300 Nm obrtnog momenta, vozačima mora biti jasno da u svakom momentu imaju snagu elektrane na raspolaganju, što ga čini prilično zastrašujućim za korišćenje. Međutim, ova mašina je dizajnirana tako da je potpuno lako njome upravljati i poseduje kvalitetnu kontrolu uprkos neverovatnoj snazi i težini. Ova snaga može biti problem u kišnim uslovima, kada obrtni momenat automobila može zaista da se oseti, ali u suvim uslovima, Battista je jednostavno najimpresivniji model današnjice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group