Top 7 automobila koje je vozio Džejms Bond

Više slika

Više slika

U nedavno održanoj anketi od strane časopisa GoCompare, 2000 vozača iz Velike Britanije je odabralo najboljih 7 modela koje je vozio tajni agent Džejms Bond.

Jedan od najstarijih i najdugovečnijih špijunskih serijala, serija filmova o tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu, neizbežno se vremenom menja. Kraj jedne ere je došao sa zadnjim filmom koji je u glavnoj ulozi izneo Danijel Krejg, koji se zakleo da više nikada neće biti tajni agent 007, iako je kroz seriju fimova glavnom junaku uneo priličan nivo klase i čvrstine. Producentima ostaje da nađu novu zvezdu koja će izneti sledeće filmove, ali i imati takođe priliku poput Krejga, da vozi neke od najboljih automobila na svetu.

U nedavno održanoj anketi među britanskim vozačima, došlo se do poprilično zanimljivih rezultata koji pokazuju koji tačno modeli automobila su ljubiteljima serijala ostali u najdražem sećanju. Lista je sledeća:

7. 1976 Lotus Esprit u filmu „Špijun koji me je voleo“

6. 2002 Aston Martin V12 Vanquish u filmu „Umri drugi dan“

5. 1971 Ford Mustang Mach 1 u filmu „Dijamanti su večni“

4. 1969 Aston Martin DBS u filmu „U službi njenog Visočanstva“

3. 2007-2012 Aston Martin DBS V12 u filmovima „Kazino Rojal“ i „Zrno utehe“

2. 2015 Aston Martin DB10 Concept u filmu „Spektra“

1. 1964 Aston Martin DB5 u filmu „Goldfinger“

Rezultati su jasno pokazali, bar u slučaju marke, da je Aston Martin definitivno brend koji je obeležio filmove o Džejms Bondu, više od bilo koje druge marke, iako su tokom godina, svoje uloge u filmovima imali prvoklasni modeli iz BMW-a, Ford-a ili Lotus-a. Prvi na listi je Aston Martin DB5 iz 1964. godine i taj izbor se nikako ne može osporiti, a svoj povratak i specijalnu ulogu je imao u novom „Skyfall“ filmu. Ostaje žal jer je mnoge modele u toku opasnih trka glavni junak tajni agent Džejms Bond, nažalost uništio.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group