Top 10 najpouzdanijih automobila u 2013

Časopis AutoExpress je napravio tabelu top 10 najpouzdanijih automobila u 2013. godini prema utiscima 46 000 svojih čitalaca...

 

Bez obzira da li kupujete novi automobil zbog visokih performanski, štedljivosti, ili praktičnosti, želite da znate koji primerci su pouzdani i neće vas ostaviti pored puta. Sa druge strane, sa obzirom na krizu, više je nego ikada bitno da imate automobil koji neće morati kod majstora svakog meseca.

Kao što ćete videti, listom dominiraju modeli iz Japana, sa nekoliko primeraka Toyota-e i Honda-e. 

Sa druge strane, britanski modeli, na čelu sa Jaguarom i Land Rover-om su na začelju tabele u 10 najnepouzdanijih automobila. 

 

1. Toyota Yaris Mk3

Pouzdanost: 98.40%
Pozicija: 35

Superminiji nisu poznati po pouzdanosti, ali Toyota Yaris je očigledan izuzetak. Treća generacija ovog modela, predstavljena 2010. je izabrana za najpouzdaniji auto u Velikoj Britaniji, sa rezultatom od 98,40%. Iako je i dalje realtivno nov automobil, motori su preneti sa prošlog modela, tako da su testirani. Plus, svaki Yaris dolazi sa 5 godina garancije. 

 

2. Subaru Forester Mk3

Pouzdanost: 97.96%
Pozicija: 14

Subaru je uvek imao dobru reputaciju kada je u pitanju pouzdanost, a Forester nastavlja ovaj trend sa impresivnim skorom od 97,96%. Odlično je dizajniran, kvalitet izrade je visok, a dokazani boxer motori, iako velike potrošnje, su sam vrh ponude. Novi model je lansiran početkom 2013.

 

3. Honda Jazz Mk2

Pouzdanost: 97.87%
Pozicija: 23

Honda Jazz je postala veoma popularna od kada je lansirana 2001. godine. Iako je pala na listama poslednjih godina, sa lošim rezultatima u domenu vožnje i upravljanja, vlasnici su impresionirani pouzdanošću više nego ikada. Jazz nudi pregršt prostora, kao i neke opcije koje nisu dostupne u drugim automobilima. 

 

4. Hyundai ix35

Pouzdanost: 97.54%
Pozicija: 21

Iako Hyundai ix35 nije najbolji u drugim kategorijama, vlasnici će se uvek hvaliti njegovom pouzdanošću. Ovo je bez sumnje pomognuto delovima sa i30 hatchback modela, koji je uzeo nagradu najpouzdanijeg 2010. godine. Plus, ukoliko se nešto i pokvari, velikodušna garancija od 5 godina, sa neograničenom kilometražom će to srediti umesto vas. Ipak, vredi pomenuti da većina nije oduševljena kvalitetom izrade. 

 

5. Skoda Yeti

Pouzdanost: 97.53%
Pozicija: 1

Škoda Yeti je prošlogodišnji pobednik u klasi pouzdanosti, i iako je pala na peto mesto ove godine, prva je u ukupnim rezultatima. Ovo nije jedina oblast u kojoj Yeti oduševljava vlasnike, i u kvalitetu izrade je u vrhu. 

 

6. Toyota Prius Mk3

Pouzdanost: 97.40%
Overall position: 26

Toyota Prius koristi komplikovani pogon, koji je mešavina benzina i struje, tako da hibridi obično nisu visoko na ovakvim listama. Ipak, realnost je da je Prius sa nama od 1998. i da se pokazao kao neverovatno pouzdan do današnjeg dana. Rani modeli su i dalje na ulicama, što ućutkuje skeptike koji su imali komentare o dugotrajnosti baterija. Tu je i odlična garancija koja pokrivamehaniku prvih 120 000km, 5 godina na motor i 8 na bateriju. 

 

7. Opel Agila Mk2

Pouzdanost: 97.29%
Pozicija: 41

Automobil ne mora da bude skup da bi bio pouzdan, a Agila je dokaz tome. Druga generacija je došla 2008. godine iz partnerstva sa Suzukijem. Nudi praktičnih 5oro vrata, veoma prostran enterijer i solidnu dinamiku. 

 

8. Toyota iQ

Pouzdanost: 97.22%
Pozicija: 65

Dok se vlasnici uglavnom žale zbog niskih performansi i nepraktičnosti, tu su dve oblasti u kojima Toyota IQ blista. Vlasnici su zadovoljni štedljivošću, ali i pouzdanošću, iako je imala nekoliko opoziva. Dolazi sa garancijom od 5 godina, što je odlično za automobil ove cene i veličine. 

 

9. Honda Accord Mk8

Pouzdanost: 97.22%
Pozicija: 25

Osma generacija Honde Accord je završila kao deveta u kategoriji pouzdanosti. Iako to nije impresivno kao kod prošlih modela koji je bio četvrti, Accord je imao čak bolji rezultat - od 94,04 na 97,22%. Accord se nije pokazao kao veliki prodajni pogodak, ali rezultati na ovoj tabeli pokazuju da treba da se uzme u obzir. 

 

10. Skoda Superb Mk2

Pouzdanost: 97.21%
Pozicija: 2

Druga Škoda na ovoj listi je Superb, koji je pao sa trećeg mesta u ovoj kategoriji u odnosu na 2012. godinu. Prema vlasnicima najbolji detalj kod Superba je tišina u kabini, kvalitet izrade i veoma mali broj kvarova. Motori iz VW grupe su testirani i pouzdani. 

 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group