Tiguan kupe najverovatnije stiže sledeće godine

Više slika

Više slika

Kompanija Volkswgen navodno nastavlja da prati trend koji nalaže da svi proizvođači poseduju dva terenska vozila koja  nude u određenim segmentima...

Drugim rečima, jedna varijanta linije postaje praktična, „normalna“, dok druga dobija sportski, kupe izgled, što će uskoro biti slučaj sa automobilom Tiguan.

Spreman da stigne na tržište sledeće godine, kako su naveli nemački mediji, Tiguan kupe, čije ime još uvek nije potvrđeno, i dalje će biti model sa petoro vrata, ali će dizajn njegove karoserije postati daleko više sportski.

Dok eskterijer novog modela postaje primetno različit, putnička kabina ostaće potpuno identična kao i kod regularnog Tiguan automobila, zajedno sa izvanrednom kontrolnom tablom, iako će opcije finiša verovatno biti proširene.

Svi naftaši će takođe biti preneseni sa trenutne linije, tako da možemo očekivati gotovo sve motorne postavke u dizel opsegu. Uprkos premijum modelima koji će biti nuđeni za 1.500 evra više, u određenim nivoima, bazna linija će u startu nuditi prednju vuču, dok će 4Motion sistem pogona na svim točkovima biti nuđen u modelima viših specifikacija.

Poslednje, ali, definitivno ne i najmanje važno, Volkswagen Tiguan Coupe posedovaće prednosti različito tjuniranog vešanja, kako bi se uklopilo u sportski karakter modela.

Pošto ni jedna kuća ne može za sada da potvdri svoje izvore informacija, mi nismo mogli da dobijemo potvrdan odgovor od strane brenda lično, tako da ćemo savetovati određenu dozu rezerve po pitanju svega ovoga, posebno iz razloga što je VW predstavio veći Volkswagen CrossBlue Coupe Concept pre pet godina, ali ga nikada nije postavio u proizvodnju.

Sa druge strane, nemački proizvođač je već potvrdio kabriolet varijantu svog T-Roc modela, koja će nastupiti početkom sledeće decenije, tako da definitivno razmatraju nove pristupe, a sve veći zahtevi za krosover i punokrvnim terencima, mogu pomoći njihovoj ambiciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group