Tesla superpunjači uskoro u celoj Evropi


Tesla mreža superpunjača porasla je znatno u proteklih nekoliko godina, ali više zemalja ima tek nekoliko stanica za punjenje, što znatno otežava život onima kojima su potrebne…

S obzirom na to da se električni automobile sve više potenciraju kao izbor budućnosti, ova situacija mora brzo da se promeni, kako bi dodatno podstaknula ljude da se odlučuju za ekološke varijante vozila, radije nego za one modele sa standardnim načinom kretanja.

Prema navodima kompanije Tesla, u veoma bliskoj budućnosti će ova situacija biti rešena, jer će, kako kaže Tesla CEO, Elon Mask, “superpunjači pokriti sto posto teritorije Evrope sledeće godine”. Nismo dobili tačan broj stanica koje će biti dodate, ali je Mask prokomentarisao da će one pokriti površinu od Irske do Kijeva, odnosno od Norveške do Turske. To su svakako dobre vesti za evropske kupce Tesla modela, jer za sada, mreža superpunjača nije dobro konstruisana, ako izuzmemo zemlje poput Austrije, Nemačke, Slovenije i Češke Republike.

U istočnom delu evropskog kontinenta postoji nekoliko raštrkanih stanica, ali na primer nema nijedne u Ukrajini. Situacija je trenutno slična i u Turskoj, ali Tesla brend ima plan uz pomoć kog će celu ovu situaciju okrenuti na bolje.

Istočna Evropa nije jedini deo kontinenta koji će moći da uživa u ovim novim planovima, jer će više od deset stanica biti otovreno u Ujedinjenom Kraljevstvu, ako je verovati mapi kompanije. Mapa takođe sugeriše da Tesla ima planove da doda punjače u zemljama poput Francuske, Belgije, Nemačke, Poljske i Holandije. Zemlje koje će za sada biti preskočene u ovom planu su Belorusija i Moldavija. Kako se Srbija u ovom planu takođe nigde ne pominje, možemo reći da smo i mi deo te grupe koja još uvek neće imati Tesla stanicu.

Pored najavljivanja planova za poboljšanje mreže superpunjača u Evropi, Mask je otkrio i svoju nameru da izgradi mrežu u Africi 2020.godine. Ipak, verujemo da će mu biti potrebno dosta vremena kako bi kompletirao Tesla infrastrukturu, jer za sada na ovom kontinentu ne postoji ni jedna stanica super punjača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group