Tesla slučajno predao kontrolu američkog modela u ruke evropskom vlasniku

Jedan vlasnik Tesla modela tvrdi da je izgubio kontrolu nad svojim automobilom koji je volan predao evropskom vozaču nakon što je kompanija ispunila pogrešne VIN informacije na kontinentu...

Jedan korisnik Reddita, Robert Kutelbaum, u priči postavljenoj na ovoj mreži tvrdi da je nedugo nakon isporuke njegovog Model 3 automobila, njegova žena otkrila da se nešto čudno dešava sa njim. Kako se približavala vozilu, ona je prvo primetila da su gepek i poklopac punjača otvoreni, ali i to da klima radi punom parom.

Ono što je ovaj par još više zgranulo, bilo je to što su vrata garaže, koja su takođe povezana sa vozilom, bila misteriozno otvorena. Međutim, u vreme dok su se oni mučili da shvate šta se dešava, drugi član familije pokušao je da pomogne. On je odlučio da proveri njihov nalog na računaru kako bi bio siguran da nisu hakovani, ali ipak nije uspeo ništa da pronađe. Smatrali su da je automobil pokvaren.

Ovaj bračni par je zatim pozvao korisnički servis kompanije Tesla, posle čega je u nekoliko minuta potpuno zbunjeni radnik doveo do potpune eskalacije problema. Nakon nekoliko minuta objašnjavanja problema, pružanja informacija i čekanja na vezi, ovi ljudi su konačno dobili svoj odgovor.

Ovaj čovek tvrdi kako mu je rečeno da je jedan evropski zaposleni u kompaniji Tesla slučajno ukucao pogrešne VIN informacije prilikom predaje vozla novom vlasniku. Ovo je, navodno, pružilo korisniku kontrolu nad nekoliko veoma važnih karateristika putem Tesla aplikacije.

Zapravo, aplikacija za pametne telefone ovog brenda zaista može kontrolisati klima uređaj, proveriti prelazni opseg modela, upravljati informacijama plaćanja, kupovati dodatke za automobil i još puno toga. Ona takođe omogućuje pružanje veoma frustriranom i zbunjenom evropskom vlasniku Tesla modela pristup njegovoj garaži.

Kako je ovaj čovek zaključio, na svu sreću, predstavnici korisničke podrške bili su u mogućnost da reše ovaj problem, vraćajući Kutelbaumu kontrolu nad vozilom. Tesla ne poseduje kancelariju za odnose sa javnošću, tako da niko od predstavnika medija nije bio u mogućnosti da dobije potvrdu ili negaciju ove interesantne priče. Međutim, Tesla modeli su itekako bili meta hakerskih napada u prošlosti, u kojima su američki modeli stizali u ruke evropskih programera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group