Tesla objavljuje nove modifikacije svojih modela

Više slika

Više slika

Za brend Tesla se u poslednje vreme vezuju razne tačne i netačne glasine i informacije vezane za ubrzanje njihovih modela i mogućnosti novog obaranja svetskog rekorda...

Američka kompanija Tesla zaljuljala je nedavno svet automobilizma objavljivanjem informacije da će prve isporuke Model 3 automobila startovati 28. jula, ali ovo nikako nisu sve vesti vezane za ovaj brend koje su nam stigle.

Sudeći prema svetskim medijima ova marka je kreirala seriju modifikacija na svojim Model S i Model X automobilima. Detalji su poprilično ograničeni, ali je marketinški menadžer kompanije potvrdio da ove promene uključuju specijalne softverske i hardverske tjuning zahvate. Kao rezultat, performanse oba modela biće daleko bolje nego do sada i dostupne su samo na novim modelima.

Počevši sa modelom S, celokupna linija serije 75 i njenih varijanti automobila poseduje veliko pojačanje po pitanju snage, a njihovo vreme potrebno za sprint od nula do sto smanjeno je sa 5,5 na 4,3 sekunde. Model S 100D sada isti zadatak završava za 4,2 sekunde umesto prethodnih 5,2 sekunde. Model S 75D takođe je dobio značajna poboljšanja i za dostizanje stotke iz mesta sada zahteva samo 4,2 sekunde umesto prethodnih 5,2. Poslednji, ali ne i najmanje važan, jeste model S 100D koji sada može da razvije 100km/h iz mesta za samo 4,1 sekundu, što znači da je ova limuzina sada brža od svog prethodnika za 0,1 sekundu.

Prelazimo na Model X liniju, u kojoj vozači mogu očekivati da 75 varijanta sada dostiže sto iz mesta za 4,9 sekundi, što je značajno poboljšanje od prethodne varijante automobila koja je isti zadatak završavala za šest sekundi okruglo. Slično, Model X 100D dolazi za 0,5 sekundi brži od svog prethodnika i dostiže 100 km/h iz mirovanja za 4,7 sekundi.

Pored popravljenih performansi, Model X dobija novu opciju sa sedam sedišta koja košta dodatnih 3.000 dolara.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group