Tesla navodno u "Self-Drive" modu udario u parkirani policijski automobil

Vozač je navodno rekao policiji da je koristio telefon dok je automobil vozio sam...

Incident se dogodio 12. juna nešto posle ponoći, kada je policijski automobil blokirao saobraćaj nakon ranijeg udesa sa smrtnim ishodom. Na svu sreću, policajac koji je bio nadomak mesta nesreće je primetio dolazeći automobil i na vreme se sklonio s puta, dok je u svakom slučaju nesavesni vozač priznao da je koristio „self drive” režim rada, koristeći istovremeno svoj mobilni telefon.

Iako nije jasno da li je autopilot zaista bio uključen, policija je saopštila da je vozač prekršio pravila odgovorne vožnje, podsećajući vozače da, iako su polu-autonomni sistemi korisni, vozači moraju biti oprezni i spremni da preuzmu kontrolu u svakom trenutku.

Vozač je ostao na mestu nesreće i sarađuje sa policijom. Nema informacija o podizanju optužnica u ovom trenutku, a istraga je i dalje u toku. Policijski automobil Dodge Charger pretrpeo je značajnu štetu. Prednji branik, prednji blatobran i prednja desna vrata su potpuno uništeni. Model S, s druge strane, ima znatna oštećenja na prednjem delu, uključujući uništena prednja vrata vozača i razbijene prozore.

Ovaj incident naglašava potrebu za oprezom i odgovornošću čak i kada se koriste napredni sistemi za pomoć u vožnji. Tesla jasno navodi da njihovi trenutni sistemi zahtevaju aktivan nadzor vozača i nisu u potpunosti autonomni. Vozači moraju biti svesni svojih odgovornosti i uvek spremni da preuzmu kontrolu nad vozilom kako bi osigurali svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group