Tesla Model S postao pravi automobil sa V8 mašinom

Tesla Model S je već duže vreme predstavlja arhetip električnih automobila, ali je jedan jutjuber iza kanala Rich Rebuilds, kreirao jednu posebnu jedinicu ove linije kakva do sada nije viđena...

Rič Benua otkupio je Model S koji vidite nakon što je uništen u jednoj poplavi, ali umesto da u njega ubaci novi električni pogonski sklop, on ga je pretvorio u propisni automobil dodajući mu moćni motor unutrašnjeg sagorevanja. Umesto da tumara okolo kao trolejbus i zuji kao pokvarena sijalica, tražeći štekere kako bi se napunio, ovaj lepotan sada koristi 6,2 litara veliku LS3 V8 mašinu sa unutrašnjim sagorevanjem, izvučenu iz modela Chevrolet Camaro.

Kao što možemo zamisliti, transformisanje Tesla automobila u moćni sedan teži je zadatak od onog kada je Pinokio poželeo da postane pravi dečak. Međutim, njegov Đepeto montirao je šestostepeni manualni menjač i odradio ključne modifikacije na zadnjem podramu modela kako bi mogao da podrži diferencijal. Pored toga, standardni segmenti vešanja na prednjem delu autombila morali su da budu isečeni kako bi ispod onoga što je nekada bio prtljažnik bezbrižno bio smešten moćni V8 motor.

Pored toga, ovaj jutjuber je uspeo da zadrži sve standardne digitalne instrumente i ekran infirmativno-zabavnog sistema kompanije Tesla u potpuno funkcionalnom stanju, igrajući svoje uloge dalje baš kao što bi to radili u standardnom formatu. Izuzev velikog transmisionog tunela i sekvencijalnog menjača, enterijer ovog Model S automobila ostao je gotovo nepromenjen. Kako njegov tvorac ističe, ovaj model je sada ICE-T, odnosno Tesla sa motorom unutrašnjeg sagorevanja.

Kao da vožnja Model S automobila sa V8 mašinom nije dovoljno dobra sama po sebi, Rič je uspeo da postavi vrata rezervoara gde je nekada bio priključak za punjenje. Naravno, naći će se neki entuzijasti i ljudi zabrinuti za životnu sredinu koji neće odobriti ovakav obrnuti inženjering, ali je ovaj momak definitivno uradio nešto neverovatno i potpuno drugačije, ostavljajući jaku poruku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group