Šveđanin poludeo i krenuo sa viljuškama da uništava sve pred sobom

Jedan Šveđanin krenuo je u rušilački pir sa utovarivačem nakon što je policija zajedno sa pleniocima stigla na njegovo imanje...

Muškarac u svojim pedesetim godinama trebalo bi da plati oko milion kruna, odnosno oko 90.000 dolara trenutno, zbog svega što je napravio nakon što je izgubio poslednju trunku razuma za sve što mu se dešava, dok je njegov izliv emocija ovekovečen putem videa.

Nemili događaj odigrao se u severnom delu Upland provincije na istočnoj obali Švedske, sa incidentom koji je startovao kada je Kronofogden, švedska vladina agencija za naplatu dugova, stigla na vrata ovog čoveka. Pored ljudi iz ove vladine agencije, policija je takođe bila uključena u čitavu akcije zaplene kako već po zakonu ide.

Do danas nije potpuno jasno zbog čega je tačno ova agencija bila na vlasnikovom pragu kako bi naplatila dugovanja, ali on odmah uleteo u utovarivač i krenuo da gazi vozila koja su se pojavila na njegovom imanju. Na snimku koji je podeljen putem švedskog kanala SVT, moguće je videti čoveka kako napada sve, od automobila, do šlepera.

U jednoj sceni kao iz filmova, utovarivač je podigao zadnje točkove Volvo karavan modela i nosio ga nekoliko metara kroz vazduh pre nego što ga je ponovo pustio da padne, nakon čega je vozač svoju pažnju okrenuo ka kamionu.

Jureći ka labudici ovaj čovek je uleteo u kamion prednjom stranom i počeo da ga gura sa dodatkom za viljuškar montiranim napred. Iako je vozilo sa autošlepom pozadi pokušalo da se odmakne od pomahnitalog čoveka deluje da su mu gume eksplodirale, poslavši vazduh i prašinu na sve strane, prestravivši čoveka koji je snimao u tom momentu. Utovarivač je zatim odstupio, ponovo se zakucavajući u nazad u labudicu, odvalivši još nešto delova sa nosa šlepera.

Uprkos tome što je bio iznenađujući u svakom smislu, ovaj snimak je itekako bio od pomoći švedskim vlastima, koje su ga odmah iskoristile u procesu protiv ovog čoveka, optuženog po dve tačke za nanošenje teške štete i za sprečavanje službenog lica u sprovođenju dužnosti.

Ovaj čovek, njegov utovarivač i priključak za viljuškar odbili su da priznaju bilo kakvu krivicu, izjašnjavajući se krivim samo za nanošenje teške štete. Ovakva odbrana ispostavila se u potpunosti jalovom, kako prenose švedski mediji, jer je vlasnik ove teške mašinerije na kraju primoran da plati svu štetu osiguravajućem društvu i agenciji za zaplenu između svih ostalih kazni koje je dobio, zajedno sa uslovom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group