Dodge Challenger Vapor - avion bez krila

Više slika

Više slika

Šifrovanog imena "Vapor", ovaj Challenger iz 2009. godine stilizovala je i prilagodila tjuning kompanija Galpin Auto Sports u saradnji sa američkim vazduhoplovstvom, kao deo regrutacione inicijative...

Drugim rečima, ovaj model je namenjen tome da prikaže tehnološke inovacije koje koristi američko vazduhoplovstvo, što upravo čini kako spolja, tako i u putničkoj kabini vozila.

Vapor ne dolazi samo sa Mini ITX, opremljenom SSD-om od 120 GB i intel i5 proscesorom, on takođe poseduje veoma okrutan izgled zahvaljujući svojoj širokoj opremi za karoseriju, vratima koje se otvaraju na gore, aerodinamičnim komponentama i specijalno napravljenim točkovima od 20 inča.

Eksterijer automobila dolazi u Stealth Black, naravno, iako na njemu zapravo ne postoji gotovo ništa što je nevidljivo u smislu izgleda i svakako ne može proći neprimećeno na bilo kom putu. Ovaj model takođe poseduje i rotacionu termalnu kameru na svom krovu, koja projektuje sliku na šoferšajbni.

U smislu performansi, inače više nego glasan Hemi motor zapremine 5,7 litara smešten je ispod Shaker haube i za njega se tvrdi da može da radi u tihom modu ukoliko prebacite izduvni sistem sa regularnog na tihi režim rada.

Što se tiče enterijera, velike su šanse da nikada niste videli ovako nešto nikada pre u svom životu. Unutra se nalazi ugljeničnim vlaknima simulirani vinil na vratima panela i sedištima, dupli upravljač i displej monitori. Kompjuterski sistem takođe dolazi sa virtuelnom instrument tablom i svim mogućim meračima, automoto softverom za samo dijagnostikovanje i relej tablom koja dozvoljava vozaču da kontroliše automobil putem daljinskog upravljanja - ali, sada sledi najlepši deo - sa bilo koje tačke na zemaljskoj kugli!

Ostale karakteristike uključuju simulirane projektile i NOS buster displej, kao i manualni override switcher za gotovo svaki aksesoar koji je ugrađem nakon fail-safe sistema korišćenog od strane Air Force.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group