Suzuki Jimny - novi džip koji će osvojiti vaša srca

Suzuki Jimny - novi džip koji će osvojiti vaša srca

Suzuki je predstavio novo đžip vozilo koje dolazi u dve verzije i koje će oduševiti sve avanturiste...

Suzuki kompanija je poznata po svojim SUV modelima, a džip Samurai, verovatno je najpoznatiji džip ovog brenda. Međutim, sada je Suzuki odlučio da konstruiše novi koncept džipa koji nosi naziv Jimny i koji će biti dostupan u dve verzije.

Prva verzija nosi naziv Jimny Survive i kreiran je sa ciljem da bude vozilo za ekstremne uslove. Ovaj automobil može da se vozi po vrlo rastresitim terenima, a na sebi sadrži kuke i čekrke koji pomažu da se vozilo iz vuče iz ne mogućih situacija, ali i da pomogne drugim vozilima koja su zaglavljena.

Sledeći model je Jimny Sierra koji je kreiran sa ciljem da bude poput pikap vozila,jer mu otvoren prostor prtljažnika omogućava da smesti veliku količinu stvari. On je takođe opremljen čekrcima i kukama, ali sadrži ogromne LED farove na krovu koji mu omogućavaju da stvori neverovatnu vidljivost. Auto je namenjen onima koji idu u lov i različite avanture po prirodi, tako da se u Sierri može smestiti ogroman broj različitih stvari.

Oba modela poseduju 1.5 litarski motor, sa četiri cilindra. Možda će to nekima zvučati kao nedovoljan agregat, ali iz Suzikija tvrde da je to savršena jačina, jer je Jimny lagan i ne zahteva preterano snažne agregate. Takođe, potrošnja i zagađivanje je smanjeno na minimum što Jimny čini još poželjnijim.

Ovaj automobil biće predstavljen početkom godine na sajmu autombila u Tokiju, tako da ćemo tada saznati još više detalja.

Foto: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group