Surovi testovi bezbednosti predstojeće T50 serije hiperautomobila

Gordon Murray Automotive T50 hiperautomobil je sve bliži proizvodnoj fazi međutim, pre nego što kupci dobiju svoje automobile, njihov proizvođač mora osigurati sve bezbednosne mere na veoma neobičan način...

Ovaj posebni i nesrećni T50 mora da leti, preleće neravnine i bude razvaljen u komade radi nauke i bezbednosti putnika, dok nas Dario Frančiti korak po korak vodi kroz test koji se u ovom slučaju fokusra na kalibriranje sistema vazdušnih jastuka. Brojni čitaoci znaju koliko su ovi sistemi bili osetljivi kod sportskih automobila, sa brojnim snimcima automobila čiji su se vazdušni jastuci aktivirali kada su vozači prelazili preko neravnina, što se često dešavalo, čak i na trkačkim stazama.

Prethodno pomenuto je upravo i glavni razlog zbog kog su ovakva testiranja veoma važna i demonstriraju nam zbog čega se ona upravo najviše fokusiraju na udarce u vešanje i dno šasije automobila. T50 test model preleće preko neravnih puteva, udarnih rupa i metalnih oplata, prilikom čega je izgubio i jednu sponu.

Međutim, gotovo ništa u ovom videu nije toliko dramatično kao momenat kada je T50 XP1 razvojno vozilo voženo direktno na visoko šljunčano brdo. Ovo je rezultiralo da razvojni automobil bude prednjim točkovima na vrhu uzvišenja praktično lebedeći u vazduhu nosa isturenog ka nebu.

Vodeća fotografija predstavlja novi T50 model kako leti preko prepreka prema kojima se Frančiti odnosi kao drvenim rampama za vaš BMX. Na svu sreću, sva oštećenja koja ostaju iza ovih testova na automobilu namenjena su slavnoj budućnosti predstojeće linije.

Kada se testiranja završe, XP1 vozilo koje se koristi u njima završiće kao trening alat za servisne timove, a nakon toga završiće u muzeju Gordon Murray Automotive brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group