Superformance Ford GT40 odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Toliko stavki je obeleženo Superformance Ford GT40 automobilom, ali onda kada je on finiširan u ikoničnoj motosport liveriji, dolazi vreme za ozbiljno donošenje odluka...

Primerak koji vidite u našoj galeriji jeste Superformance GT40 Mk.I. iz 2012. godine, a ukoliko niste upoznati sa ovom linijom, moramo napomenuti da je kompanija bazirana u Kaliforniji kreirala nastavak popularnog modela GT40 prema postojećim standardima originala i u suštini, ovaj automobil predstavlja naslednika ove linije.

Šasija integrisana sa karoserijom koristi presovani čelik i komponente vešanja koji mogu biti korišćeni i na originalnom automobilu, tako da ono što vidimo ovde predstavlja mitski GT40, samo noviji i sa modernijim kočnicama.

Vozačeva vrata poseduju legendarnu konstrukciju iznad glave, koja dozvoljava višim ljudima da uživaju u ovoj predivnoj mašini. Enterijer se sastoji od alkantare, fabrički instaliranog sigurnosnog kaveza, klima uređaja i naravno, šalthebla u pravoj  poziciji, sa desne vozačeve strane.

Snaga ovog automobila dolazi iz Roush V8 motora zapremine 6,9 litara, koji svojih 550 ks šalje na točkove putem ZF manualnog menjača. Automobil koji vidite prešao je svega 598 milja i dolazi sa punom servisnom istorijom i britanskom papirologijom. Svi zainteresovani za ovaj prelepi GT40 moći će da ga kupe na Salon Prive događaju kompanije Silverstone Auction’s, dok mu se procenjena vrednost može kretati od 130.000 i 160.000 funti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group