Sudar titana - Najbolji iz reli sveta protiv surove drifting mašine

Subaru WRX STI kreiran za Trevisa Pastrana i Gymkhana 11 takmičenje, predstavlja fenomenalnu mašinu performansi i nedavno je dovezen na Hoonigan stazu za trke ubrzanja kako bi odmerio snage sa podjednako unikatnim i moćnim modelom Nissan Altima...

Altima koja je ovde u pitanju nalazi se u vlasništvu Formula Drift šampiona Krisa Forberga i obilno je modifikovana kako bi na najbolji način odgovarala drifting šampionatima. Štaviše, ovo ne znači da su mogućnosti na pravoj liniji ovog automobila nešto manje zbog svega toga, posebno nakon što je ova zver uspela da nadsprinta tjunirani Dodge Charger Hellcat sa 1.000 ks i radijalnim drag gumama.

Ključne modifikacije kreirane na Altima modelu uključuju ubacivanje 3,8 litara velikog V6 modela sa dva turbo punjača iz Nissan GT-R jedinice, koji u zavisnosti od izabranog tjuning moda, može biti dobar za neverovatnih 2.000 ks, ali u nadmetanju kome je prisustvovao ovoga puta, njegova snaga nalazi se na oko 1.300 ks. Ova japanska zver prosto obožava da okreće zadnje točkove i proizvodi opijajuće zvuke.

U drugom uglu pronašao se Pastranin WRX STI. Ova jedinica je kreirana u saradnji Subaru Motorsports USA i Vermont SportsCar brendova i poseduje poseban bokster motor veliki za 2,3 litra, sa ugrađenim blokom i radilicom RallyCross programa kompanije Subaru. Ova zverka takođe poseduje dvostruki sistem kaiša, džinovski turbo punjač i nove glave cilindara, isporučujući točkovima ništa manje od 862 ks. iako je ovo značajno manje od nižeg tjuning moda Forsbergove Altima mašine, Subaru poseduje prednost u pogonu na svim točkovima.

Zbog boljeg prenosa obrtaja modela Subaru, on poseduje daleko moćniji start od Altima mašine, dobijajući prve dve trke sa lakoćom. Međutim, u delu koji je izveden sa startom iz pokreta nastala je velika razlika između ova dva automobila i Nissan je na kraju odneo pobedu nad svojim rivalom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group