Sudar kontinenata: da li je C8 zaista ubica Lamborghini Huracan modela

Chevrolet C8 Corvette Z06 je najbolji predstavnik američkih superautomobila u poslednjih nekoliko godina, ali, da li je ovaj moćni Amerikanac dovoljno snažan kako bi zasenio performanse legendarnog Lamborghini Huracan modela u ovoj kategoriji?...

Ljudi iza DragTimes kanala nedavno su odlučili da postave Huracan Tecnica model pokraj Corvette Z06 modela njihovog prijatelja kako bi upravo ovo i saznali. Na papiru, ova dva automobila su prilično izjednačena, a u idealnim uslovima obe mašine mogu sprintati na četristo metara u vremenskom opsegu od deset plus sekundi.

Za performanse Tecnica automobila zadužen je 5,2 litara veliki V10 agregat sa unutrašnjim sagorevanjem, dobar za 631 ks i 565 Nm obrtnog momenta, koje šalje na zadnju osovinu. Nasuprot njega i u gotovo istoj nijansi, našao se Corvette model koga pokreće 5,5 litara veliki V8 agregat, koji generiše 670 ks i 623 Nm obrtnog momenta.

U prvoj trci, vozač Z06 modela ludački je odskočio sa samog starta trke, ali je uprkos tome, predivni italijanski superautomobil uspeo da održi tempo sa njim i na kraju ga pretekne kada je brzina krenula da se razvija. Italijanski pastuv je stigao do cilja za 10,5 sekundi, dok je američka, ništa manje zadivljujuća mašina, prešla ciljnu liniju u vremenskom okviru od 11,1 sekund.

Druga trka je bila dosta neodlučnija, sa Chevy i Lamborghini modelima koji su poleteli sa starta, dokazujući da vam nije potrebna prinudna indukcija ili pogon na svim točkovima kako bi automobil bio sposoban za neverovatna ubrzanja. Huracan je za dlaku izvukao pobedu, kompletirajući svoju trku na četristo metara za 10,53 sekundi, pri prosečnoj brzini od 210,2 km/h, u poređenju sa 10,56 sekundi i prosečnih 206,1 km/h Corvette automboila.

Stvari nisu išle tako dobro za Corvette model u trećoj i finalnoj trci ovog interkontinentalnog nadmetanja, jer je moćni automobil izgubio trenje na startnoj liniji, završavajući je za 10,995 sekundi, dok je Huracan modelu za isti posao trebalo 10,451 sekund.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group