Sud naredio momku da proda 440i zato što je uspeo da umakne policiji

Jedan dvadesetrogodišnjak iz Ludvingsburga u Nemačkoj, u blizini Štutgarta, dobio je naredbu da plati sve kazne i ostao je bez dozvole na punih godinu dana, dok mu je sud takođe dao rok od tri meseca da proda svoj BMW 440i model u kome je uspeo da pobegne policiji...

Vozač ovog BMW modela družio se sa svojim prijateljima na jednom trgu, gde su prema navodima spaljivali gume. Kada je policija stigla na mesto događaja, ovaj mladić je odlučio da im zapali. Uprkos velikim naporima koje su policajci uložili da ga stignu, oni tvrde da jednostavno nisu mogli da se nose sa njegovim automobilom.

"Izvukao sam maksim iz našeg policijskog kruzera sa 192 ks, ali jednostavno nije bilo šanse da ga pratim. Odustao sam u Marineštrasen zbog toga što više nisam bio u mogućnosti da budem odgovoran za prosečne brzine od 120 km/h", izjavio je policajac nemačkom Stuttgarter Nachrichten.

Slučaj je postao još opasniji tokom policijske potere ulicama grada Lundvigsburga. Dvadesetrogodišnjak je optužen za nekoliko prelazaka kroz crveno svetlo i vožnju po trotoaru tokom svog bekstva, što je on demantovao na sudu.

On je priznao da brzu vožnju, mada je izjavio da se uspaničio kada su policajci stigli i da je ovako odreagovao zbog velikog stresa izazvanog pandemijom. Sud mu je odao priznanje za odlazak kod psihologa za saobraćaj i učestvovanje u terapijama između njegovog hapšenja i osude.

Sudija Ane Bolaher odlučila je uprkos svemu da mu oduzme vozačku dozvolu na još šest meseci, ostavljajući ga bez mogućnosti da upravlja motornim vozilima ukupno godinu dana. Ona je takođe odredila da on ima tri meseca kako bi prodao svoj automobil, naredivši da sedam hiljada evra od ukupne prodaje bude predato u državnu kasu. Ukoliko ne uspe da proda svoj automobil, on će mu biti konfiskovan.

"Brz automobil nije igračka, već postaje oružije", zaključila je Sudija Bolaher. "Ovaj mladi čovek je mogao ozbiljno povrediti majku sa detetom ili bilo kog drugog pešaka."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group