Subaru WRX STI završava evropsku kampanju 2018. godine

Više slika

Više slika

Subaru Germany je potvrdio da će proizvodnja WRX STI linije namenjene evropskom tržištu biti prekinuta početkom sledećeg leta…

Kao rezultat ove odluke, 2018 WRX STI postaje poslednji model ovog sportskog sedan automobila, a ujedno će označiti kraj njegove 17 godina duge proizvodne kampanje u Evropi.

U izjavi datoj nemačkim medijima, generalni direktor ogranka Subaru Deutschland, Kristina Amenda, izjavila je da striktne regulativne norme emisija izduvnih gasova gotovo izvesno čine opstanak STI modela nemogućim.

"WRX STI poseduje dugu i uspešnu istoriju motosporta u Evropi, a takođe uživa veliku popularnost kod svoje male, ali veoma lojalne baze obožavaoca. Sve oštrije regulative vezane za emisije štetnih materija u Evropi stvaraju nepodnošljive uslove za ove stare atlete, tako da je proizvođač zvanično odlučio da prestane sa kreiranjem ove linije automobila."

"Početkom sledećeg leta, ni jedan novi model WRX STI neće biti proizveden za evropsko tržište, ali prodaja će biti produžena sve do kraja iste, sa punim opsegom i mogućnostima naručivanja. Naravno, mi želimo da pružimo četvorostrukom pobedniku 24 Hours Nürburgring Nordschleife trke dosledne naslednike i trudićemo se da u svakom mogućem pogledu opstanemo na trkačkoj stazi, ali će svi detalji ovog poduhvata biti razmatrani u skorijoj budućnosti", izjavila je Amenda.

Uprkos ogromnoj popularnosti ovog modela širom sveta, WRX STI nikada nije predstavljao veliki prodajni uspeh za Subaru u Nemačkoj. Zapravo, ova marka je prodata u samo 859 jedinica od 2011. godine, od kada je linija stigla na naš kontinent. Prošle nedelje stigle su nam vesti da Subaru i dalje želi da nastavi tradiciju WRX STI modela na ostalim tržištima, a nije isključeno da će sledeća generacija ovih automobila dobiti određenu formu električnih pogona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group