Stvari koje svaki muškarac mora da ima u automobilu

Stvari koje svaki muškarac mora da ima u automobilu

Nikada ne znate šta se možete desiti i šta vam može zatrebati, pa su ovo obavezni dodaci koje morate imati u vašem automobilu.

Nećemo pričati o obaveznoj opremi kao što je prva pomoć, rezervne sijalice, rezervni točak i slične stvari. Govorimo o nekim drugim stvarima koje retko ko ima u svom autumobilu, a koje vas mogu spasiti velikih muka. Dakle, ako želite da vam svaki boravak u automobilu bude sjajan, onda nabavite ove stvarčice.

1. Kutija sa alatom

Ne morate da budete majstor i veliki poznavalac mehanike da biste koristili alat. NIkada ne znate zašta će vam zatrebati. Često se zadesi da vam je potreban samo šrafciger ili skalpel kako biste rešili neku jednostavnu sitnicu, ali ako nemate alat, onda ćete morati da zovete šlep službu, majstora ili nekog trećeg koji će vam pomoći.

2. Kablovi za paljenje

Akumulator je potrošna roba koja se menja na svakih par godina. Problem se javlja što akumulator jednostavno zna da otkaže sam od sebe i da ne pokaže nikakve naznake slabljenja. Zbog toga su kablovi za paljenje pravi spas. Jednostanvo ih povežete sa drugim automobilom i uspećete da upalite svoje vozilo. Možete kupiti i malu bateriju koja ima dovoljno snage da pokrene vaš automobil, pa tako nećete morati da tražite pomoć.

3. Kompresor za pumpanje guma

Vremenom, gume slabe i gube vazduh. Često se desi da ljudi primete da im je guma omekšala, a da ne mogu da dođu do pumpe, pa tako uđu u hiljadu problema. Sa ovim kompresorom, možete napumpati gume na licu mesta. Povežite ga sa akumulatorom i kompresor će duvati vazduh pod visokim pritiskom koji će vam napumpati gume.

4. USB priključak za upaljač

Pošto danas svi zavise od svojih smart i mobilnih uređaja, dobro je da u kolima imate opciju punjenja tih uređaja. Pomoću ovog porta možete napuniti sve vaše uređaje.

5. Oprema za čišćenje snega

Mala lopata i strugači leda su obavezni u vašem auotmobilu. Snežne oluje mogu da budu nepredvidive i tako da zatrpaju vaše vozilo, pa uvek morate biti u stanju da ga odledite i iskopate iz snega.

6. Švajcarski nož

Švajcarac je uvek od koristi. Ova alatka ima nekoliko različitih spravica u sebi i vrši razne funckije koje vam mogu biti od velike pomoći. Mala je i može da vam bude i privezak na ključevima automobila.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group