Student auto dizajna tvrdi da je Tesla kopirao dizajn modela NSX

Više slika

Više slika

Sada više nego ikada deluje da autoentuzijasti konstantno nastavljaju sa svojim tvrdnjama vezanim za dizajn vozila koji deluje kao kopija stilskih karakteristika postojećih linija…

Na primer, dosta ljudi indicira kako prednji deo najnovijeg modela Aston Martin Vantage izgleda baš kao nešto agresivnija varijanta Mazda MX-5 Miata modela.

Bilo kako bilo, Tesla Roadster je bez ikakve sumnje jedan od najzanimljivijih modela automobila koji su predstavljeni prethodne nedelje, a ni on nije mogao da zaobiđe upoređivanje sa ostalim markama. Što je još značajnije, student automobilskog dizajna Erikvin G. ukazao je sa dosta relevantnih objašnjenja da najnoviji Tesla Roadster veoma blisko imitira izgled Honda NSX modela.

Dizajner je naglasio da postoje brojne sličnosti između ova dva automobila. Za početak, obe linije prestavljaju roudster varijante, a NSX poseduje slične točkove, iako je Tesla dodao nešto više krakova. Sa druge strane, možemo videti sličnu liniju karoserije, odmah iza prednjih rubova tokova, pa sve do zadnjeg dela vrata. Prozori na zadnjoj strani ovog dua poseduju sličan dizajn i zapravo, neodoljivo podsećaju jedni na druge.

Kada ove modele posmatramo odozgo, svaka sličnost se nastavlja. Oba automobila poseduju haubu sa sužavajućim linijama koje se nastavljaju do prednjeg branika. Oblik panela na zadnjoj četvrtini ovih vozila takođe dolazi sa gotovo istim dizajnom, dok Tesla poseduje nešto obliji stil i koristi nekoliko pravih linija za razliku od NSX-a.

Po mišljenju ovog momka oštrog oka, dva automobila izgledaju neverovatno slično, ali ne toliko kako bi zabrinula automobilsku javnost kao sve dizajnerske krađe koje su se u poslednjih nekoliko godina dogodile u Kini, na primer.

Bilo da vidite isto što i ovaj dizajner, ne možemo poreći činjenicu da je senka definitivno bačena i da postoji svaka osnovana sumnja u sličnost dizajna ova dva prelepa automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group