Struja protiv benzina - da li EV može da se nosi sa ubrzanjem Porsche 911 modela

Porsche 911 Turbo S model dugo je već poznat kao proizvodni automobil sa najboljim ubrzanjem na tržištu, sposoban da skoči sa crte u zaista zastrašujućem maniru...

Međutim, električna vozila, iako ne pružaju užitak kao ona sa motorima koji zapravo poseduju emociju, poslednjih godina ruše svaku granicu kada je u pitanju ubrzanje i sada je pravo vreme da se pogonski sklop Tesla Model X Plaid postavi na test protiv legende kakva je 911 Turbo S.

Ekipa DragTimes kanala nedavno je izašla na trkačku stazi kako bi videla koliko se zapravo dobro Model X Plaid može nositi sa čudom moderne aerodinamike i inženjeringa modelom 911 Turbo S. Međutim, pored svih savršenosti u fabričkom paketu, ovo ipak nije običan 911 Turbo S automobil, već savršeno tjunirana jedinica koja je dovedena do izlazne snage od masivnih 1.000 ks.

Prva od tri trke ova dva automobila bila je najtesnija, sa Tesla i Porsche modelima koji su savršeno startovali sa linije, a uprkos tome što je vozač 911 modela u nekoliko navrata imao kratke prenose - odnosno promene brzina pre dostizanja određenog obrtaja motora u trenutnom stepenu prenosa - on je uspeo da izbije na prvo mesto ispred svog rivala, prevaljujući četristo metara za 9,90 sekundi, u poređenju sa deset sekundi koliko je trebalo modelu na struju.

Iako su oba vremena ovih modela krajnje impresivna, 911 Turbo S model u fabričkom izdanju takođe može preleteti četiristo metara ispod deset sekundi, tako da je ovo tjunirano izdanje definitivno imalo još više performansi na raspolaganju. U drugom pokušaju stvari nisu išle dobro za vozača Porsche automobila jer je on pogrešio prilikom promene u drugu brzinu, ostavljajući svom rivalu prostor da stigne do lake pobede. Međutim, treća trka je bila pravi spektakl i prilika da moćni 911 pokaže za šta je zaista sposoban.

Nakon što je savršeno startovao, vozač nemačkog superautomobila dostigao je stotku za 2,18 sekundi i kompletirao je četristo metara za 9,56 sekundi pri prosečnoj brzini od 233,2 km/h, što je zavidno vreme u poređenju sa 9,96 koliko je bilo potrebno njegovom električnom rivalu, pri prosečnoj brzini od 226,6 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group