Strašan sudar izazvan nesmotrenom vožnjom Ford GT modela

Bezobzirna vožnja automobila visokih performansi po gradskim ulicama nikada nije dobra ideja – i najmanja greška možde dovesti do ozbiljnih problema i ugrožavanja sopstvenog života i života drugih ljudi…

Ford GT prve generacije munjevitom brzinom je jurio kroz Beverli Hils, kada je njegov vozač izgubio kontrolu i pritom se zakucao u nekoliko drugih vozila na drumu. Udar je bio toliko jak da je superautomobil sa 550 konjskih snaga pukao na pola! Prema navodima tamošnjih medija, minimum dve osobe su zadobile ozbiljne povrede i odmah su prevezene u bolnicu, a njihovo trenutno stanje nije poznato. Udes se dogodio na Vilšir bulevaru, a više ljudi je odmah reagovalo i pozvalo hitnu pomoć i policiju.

Prema različitim korisnicima društvenih mreža, vozač Ford GT modela je izgubio kontrolu nad svojim vozilom i izokretao se na sred ulice. Makar četiri druga vozila su nastradala u ovom incidentu, uključujući Alfa Romeo Giulia Quadrfoglio i BMW X3. Jedna osoba je ispala iz svog vozila i nepomično je ležala na ulici do dolaska hitne pomoći, dok su društvene mreže nedugo potom preplavile fotografije samog udesa.

Na jednom od video snimaka možemo videti vatrogasce kako pokušavaju da ugase plamen koji je progutao Ford GT. “Udar koji je GT podelio na dve polovine zvučao je kao eksplozija bombe – potresao je čitavu našu zgradu”, kaže Frenk Gaglijano, svedok udesa. “Pre nego što je došla policija, plamen je bio visok šest metara, i brzo je progutao skoro čitav prednji deo automobila”.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group