Stižu novi motori za Mini

Mini dobija štedljive turbomotore - 1.5, benzinca sa 136ks i dizel sa 116 KS...

 

Kao što je već najavljeno, na autosalonu u Los Anđelesu, od 22. decembra ove godine, biće predstavljen novi Mini druge generacije. Naravno, novi Mini će zadržati osnovni stil, koji će dizajnerskom evolucijom postati privlačniji i atraktivniji, sa boljim korišćenjem prostora, u malo većim gabaritima, pružiće osetno veću funkcionalnost.

Novosti, koje su upravo objavljene odnose se na motore. Uvode se potpuno novi 3-cilindraši zapremine 1497 ccm, sa turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem, koji će u benzinskoj verziji razvijati 136 KS (100 kW), a u dizel 116 KS (85 kW). Dizelaš će trošiti samo 3,5 litre.

Zanimljivo je da najsnažnija verzija dobija 2.0 4-cilindraš, kakav se ugrađuje u modele BMW-a, koji će razvijati 192 KS. Zamijeniće dosadašnji 1.6, iz saradnje sa PSA-om, snage 184 KS. Novi Mini će biti opremljen i aktivnom haubom, koja će smanjiti rizik povreda pešaka. 

Više detalja posle premijere.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group