Stiže Phaetonov naslednik

Volkswagenov šef odeljenja za razvoj, Heinz-Jakob Neusser je potvrdio nameru ovog proizvođača da tržištu ponudi naslednika modela Phaeton...



Tačnije, druga generacija luksuzne Volkswagenove limuzine, koja se na tržištu pojavila 2002, bi trebala da stigne najkasnije za koju godinu, a glavne odlike bi trebale da mu budu bogata i napredna oprema i visok nivo luksuza i ugodnosti koju će pružiti svojim putnicima. 

Sam Phaeton nikada nije bio veliki prodajni hit, ali u Volkswagenu veruju da je ovakav model vrlo vredan član ponude kako zbog imidža tako i zbog činjenica da je Phaeton poslužio kao osnova za razvoj tehnologija koje se vremenom "spuštaju" do ostatka ponude. 

Neusser je dodao i da atraktivni koncept BlueSport gotovo sigurno, barem do skorijeg vremena, neće stići do serijske proizvodnje. Neusser kaže da se njemu lično, kao i mnogim ljudima u Volkswagenu taj model jako sviđa, ali problem je u tome što je "segment premalen" pa i "sam projekat nije finansijski održiv".

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group