Stari snimak korejskog profesora u prvom autonomnom vozilu na svetu

Decenijama pre nego što su se veliki proizvođači automobila zainteresovali za autonomna vozila, južnokorejski profesor Han Min Hong gotovo je usavršio svoj samoupravljajući model...

Na neki način preduhitrujući industriju vrednu više milijardi dolara, Han je testirao svoj izum širom zemlje ovekovečivši ga snimkom iz devedesetih godina.

Video iz 1995. godine predstavlja nam sada penzionisanog profesora kako putuje svojim vozilom tokom dugih 300 kilometara, u putu od Seula do južne luke Busan. Jednostavno sedeći zavaljen u sedištu i posmatrajući svoju kreaciju u poslu, doktor je uživao u navigaciji i upravljanju njegovog modela autoputem, nadzirući njegove operacije kojim ga je na genijalan način opremio.

Na kraju, ovaj veoma obećavajući projekat je pao u ćošak istorije kako se Južna Koreja usmeravala ka razvijanju teške industrije. Međutim, sedamdeset i devet godina star profesor i dalje je prilično siguran da bi njegova zemlja mogla dominirati u ovoj grani industrije koja raste iz dana u dan. Na snimku ispod možete uživati u vožnji ovog naučnika, koji je bez ikakve sumnje bio ispred svog vremena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group