Stara Buba sa električnim motorom protiv novog 911 GT3 RS modela

Možda ste nekada čuli staru šalu da su 911 modeli u suštini Bube elegantnije karoserije...

Kako bi odmerili snage, u poslednjem videu CarWow kanala, u trci ubrzanja učestovali su moderni 911 GT3 RS i VW Beetle model, ali kako vas dalje ne bismo zavaravali, moramo naglasiti da ova posebna Buba iz 1972. godine nipošto nije normalna verzija ovog klasičnog i neprevaziđenog vozila.

Ovom primerku je izvađen stari i ravni četvorocilindraš, kako bi napravio mesto savremenom motoru dobijenom iz Tesla Model S automobila, što znači da ova Buba sada na trapu poseduje 450 ks i 675 Nm obrtnog momenta. Radi poređenja, Porsche poseduje četvorolitarsku ravnu četvorocilindričnu jedinicu, dobru za 520 ks i 770 Nm obrtnog momenta.

Međutim, uprkos tome što je 911 GT3 RS relativno lagan za moderne superautomobile, sa svega 1.430 kg on je na vagi opet daleko iznad Bube, čija je težina baterijskog pakovanja maksimalno kompenzovana panelima karoserije od ugljeničnih vlakana. Ovo znači da je Buba na kraju stala na svega 1.050 kilograma.

Uprkos tome što se oba automobila nalaze na lepljivim Michelin gumama, vozač Bube je prijavio da je prilično ograničen po pitanju vuče, što je i dokazao sa više nego laganim paljenjem pneumatika na startnoj liniji, kako bi ih zagrejao.

Kada pogledate novi snimak, definitivno ćete shvatiti da 911 mašine nikako nisu Bube u fensi odori, tako da su zli jezici ućutkani zauvek, ali možda je elektrifikovana Buba ipak u mogućnosti da nauči ikonu kompanije Porsche po neku sitnicu, uprkos svojoj bazi koja je odavno prevaziđena i stara gotovo pola veka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group