Šta sve može najmoćniji C7 Chevrolet Corvette Z06 model na svetu

C7 Chevrolet Corvette Z06 predstavlja ultimativnu sportsku zver, sa svojih 650 ks i 884 Nm obrtnog momenta, koji stižu iz brutalnog V8 motora zapremine 6,2 litra...

Međutim, ovaj posebni model C7 Chevrolet Corvette Z06 automobila može biti sve, ali je svetlosnu godinu daleko od fabričkog. Za početak, njegov standardni motor zamenjen je sedmolitarskim LS V8 modelom kompanije Borowski, koja mu je ubacila ojačane klipove, klipnjače i radilicu, poboljšane Bosch brizgaljke goriva i 94 mm veliki Precision turbopunjač.

U pratnji ovog specijalno kreiranog motora, dolazi potpuno nova transmisija kompanije Samsonas, koja poseduje kvad karbonsko kvačilo i Wavetrac diferencijal. Automobil trenutno stvara 1.800 ks koje šalje na zadnju osovinu, dok ga je njegov vlasnik predstavio u uličnim uslovima putem YouTube kanala That Racing Channel.

Vlasnik je kreirao ovaj automobil kako bi učestvovao u trkama ubrzanja i brojnim drugim takmičenjima. U svojoj najslabijoj formi, kada je vožen u modu od 7,25 kilograma potiska, ova jedinica pumpa 1.200 ks. Kada se pritisak poveća za 13,7 paskala, konjaža skače na 1.275 ks, dok je u postavci od 16,5 paskala ova mašina dobra za 1.400 ks. Kada je automobil natankan C16 trkačkim gorivom, Motec ECU čip podiže pritisak na više od 27,5 paskala, što rezultira maksimalnim modom snage od 1.800 ks.

Kao što možete zamisliti, vožnja ovog automobila ulicama prilično je fenomenalno iskustvo, ali nikako nije za one nešto slabijeg srca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group