Šta se dešava kada je antifriz u vašem automobilu loš

Obavezno proveravajte tečnost u vašem vozilu...

Mnogi vozači često zaboravljaju na antifriz u svom automobilu, što zimi može dovesti do velikih poteškoća. Kao što verovatno i znate, antifriz ima osnovnu funkciju da spreči tečnost da se zamrzne tokom hladnih zimskih dana. Međutim, on takođe služi i za rashlađivanje motora, tako da ova tečnost ima duplu funkciju.

Trajanje antifriza je obično ograničeno na 3 godine, pa je važno da proverite u kakvom je stanju antifriz u vašem automobilu, pogotovo ako je reč o polovnom vozilu koje ste tek kupitli.

Ako u vašem vozilu imate antifriz kojem je istekao rok trajanja i koji više ne može da izdrži na hladnim temperaturama, onda če se on zalediti kada temperatura padne ispod nule. Tada će se veropvatno desiti nešto zbog čega možete zaplakati.

Ako se u vašem motoru formira led, on postaje zapreminski veći od tečnog antifriza, što dovodi do pucanja bloka motora. Ovo je ozbiljno oštećenje na agregatu koje je prilično skupo i može čak dovesti i do potpunog remontovanja vašeg motora.

Dakle, ako ovo želite da izbegnete , obavezno porverite da li je vaš antifriz dobar. To možete uraditi kupovinom jednostavnog uređaja koji možete kupiti na  vim pumpama. Pomoću uređaja usisajte antifriz u mali kanister, koji će vam zatim pokazati do koje temeprature je vaša tečnost dobra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group