Spyker ponovo u bankrotu

Spykerovo restrukturiranje nije uspelo....

 

Holandski sud je, na temelju zahteva stečajnog upravnika, doneo odluku o stečaju nakon što nisu prikupljena potrebna sredstva za restrukturiranje, otplatu duga i ponovno pokretanje proizvodnje.

Pretpostavlja se da će sada biti rasprodata sva Spykerova imovina, da bi pokušali da u potpunosti podmire dugovanja, a što će dalje biti sa Spykerom trenutno nije poznato. 

Spykerov šef Victor Muller je u službenoj izjavi rekao: "2000. smo pokrenuli proizvodnju super sportskih automobila iz ničega i prodavali naše proizvode širom sveta. Tokom godina povukli smo neke odvažne poteze koji su ostavili trag na poslovanju i nažalost na kraju imali i poguban uticaj na Spyker."

Ipak, Mullera ne napušta optimizam pa tvrdi da će "i dalje neumorno raditi na revitalizaciji Spykera čim to bude moguće". Takođe, Muller tvrdi da će "nastaviti sa planom, ako do revitalizacije dođe, spajanja sa proizvođačem električnih aviona što bi trebalo da rezultuje razvojem revolucionarnih električnih Spykera".

Na kraju svoje izjave Muller je podsetio na Spykerov moto Nulla tenaci invia est via, odnosno "Za uporne ni jedan put nije neprohodan". Neka im je sa srećom.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group