Specijalno modifikovani BMW odlazi u presu zbog kradenih delova

Svetlo zeleni BMW M3 Touring model uništen je od strane britanske policije nakon što je otkriveno da je sastavljen od različitih ukradenih delova...

Dok bavarski brend trenutno radi na Touring verziji trenutne generacije M3 modela, on nikada u ponudi nije imao M30 Touring varijantu iz F80 generacije automobila. Pored toga, vlasnik ove treće serije poželeo je da sebi izgradi svoj lični karavan, baziran na regularnoj 3-Series Touring mašini.

Britanske vlasti prvi put su posumnjale da nešto nije u redu sa ovim modelom kada su shvatile da je njegova tablica registrovana na dizel model treće serije. Nakon istage, policija je utvrdila da je osim modifikovanja karoserije, ovaj automobil poseduje i pogonski sklop M3 jedinice, koja svakako nije dizel. Štaviše, dodatno istraživanje uspelo je da uđe u trag četiri različita 3-Series modela, uključujući i dva M3 automobila koja su ranije ukradena.

Na snimku postavljenom na YouTube platformi, saobraćajni policajci Vest Midlendsa, otkrili su da su motor i pokretački sklop dobijeni od najmanje dve trojke koje su ukradene u okolini. Krađa prvog M3 automobila prijavljena je 30. marta 2018., dok je drugi ukraden 30. septembra sledeće godine iz ovlašćenog predstavništva u Vulverhemptonu. Dva 3-Series karavana takođe su korišćena kako bi se kreirali glavni segmenti karoserije i panoramski krov.

"Ovaj BMW izgleda savršeno spolja, jednostavno ne možete kriviti boju karoserije, ali kada zagrebete malo dublje, možete videti da je ona jednostavno peckana i strukturno je nebezbedna. Sloj farbe ne može spasiti vaš život tokom sudara", rekao je Mark Viver iz Centralne saobraćajne policijske stanice, u zvaničnoj izjavi. "Ko god da je sastavio ovaj automobil dobro se potrudio da sakrije njegov pravi identitet. Brojevi i nalepnice vešto su skinuti, ali mi imamo eksperte za proveru vozila, koji koriste moderne tehnike kako bi zaobišli ove prepreke."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group