Specijalni Fiat 500C inspirisan kompanijom Diesel

Više slika

Više slika

Na osnovu uspešne saradnje koji su imale kompanije Fiat i Diesel u prošlosti, sada nastaje specijalno dizajnirani 555RR koji poreklo vodi od modela 500C.

Nije prvi put da Fiat svoje modele izrađuje u saradnji sa svetski poznatim modnim brendom Diesel. Pre nekoliko godina, na salonu automobila u Ženevi, javnosti je bio predstavljen model 500 „Midnight Indigo“ inspirisan prepoznatljivim motivima Diesel farmerki. Novi model je naručen od strane Renca Rosa, osnivača Diesel kompanije i predsednika OTB grupe čiji je brend Diesel deo. Zadatak da od modela 500C naprave jedan poseban primerak u stilu Diesel-a, dobila je tjunerska kuća Garage Italia Customs.

Model 555RR baziran je na Fiat-u 500C od koga nasleđuje platneni krov sa mogućnošću otvaranja. Jedninstven izgled postignut je kombinacijom posebne nijanse sijajuće crne boje kojoj je dodat mali procenat srebrnih tonova. Prednja rešetka i aluminijumske felne su upečatljive crvene boje, dok svetlosnu grupu okružuju pažljivo odabrani Swarovski kristali.  

Sedišta su izrađena od fine vrste crne kože, dok su stranice vrata, nebo i pregrade za sitnice ukrašene u kombinaciji kože i detalja od džinsa. Pregrada za rukavice je dobila posebnu vrstu otvaranja, gde je uobičajeni sistem zamenio rajferšlus. Menjač dolazi sa amblemom „Enjoy“ koji je zaštitni znak Renca Rosa, osnivača brenda Diesel.

Kompanija Garage Italia ne iznosi detalje vezane za karakteristike motora, ali bi sigurno bilo logično da 555RR pokreće dizel motor. Trenutno jedini u ponudi je motor od 1.3 litra M-Jet koji stvara 95 konjskih snaga i ubrzava do 100 kilometara na čas za 10.7 sekundi.

Rezultat prošle saradnje između dva brenda doveo je do stvaranja čitave serije automobila „500 by Diesel“ koja je bila u prodaji. Tom prilikom je bilo predviđeno čak 10.000 primeraka Fiat 500 modela inspirisanih Diesel brendom, a ostaje da se vidi može li takav uspeh da se ponovi.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group