Slupao Ferrari 488 Pista jedan dan nakon preuzimanja

Ukoliko čitate ili gledate veliki broj recenzija automobila visokih performansi, velika je verovatnoća da ste čuli stručnjake koji se žale da moderni superautomobili imaju previše snage, dok vrhunski tehnološki sistemi asistencija samo skrivaju nesposobnost nestručnih vozača, koji ih voze poput profesionalnih reli majstora...

Ako ste ikada pomislili da je njihova priča prazna i da je više snage bolje, onda će vas ovaj video razuveriti i poslužiti vam kao mali podsetnik na temu važnosti vozačkih veština. Podeljen na YouTube i Instagram platformama od strane korisnika koji koristi ime mrexumas, video snimak u trajanju od 18 sekundi snimljen je u Holandiji, a pokazuje nam crveni Ferrari 488 Pista, sa vozačem koji se razmeće, ili barem to pokušava, kao pravi novajlija. Vozač po svemu sudeći iznenada pokušava da uspori, istovremeno menjajući brzine kao ludak, a sve u pokušaju letećeg starta sa potpisom zapaljenih guma; ipak, superautomobil je izgubio kontrolu, otišao u stranu i sleteo sa puta.

Kako saznajemo iz brojnih izveštaja, Ferrari 488 Pista koji je slupan bio je star samo jedan dan - što zapravo nije iznenađujuće onoliko koliko to mislite. Način na koji je superautomobil ostao bez kontrole sugeriše nam da su sistemi kontrole obrtaja, upravljanja i stabilnosti bili deaktivirani, što je poprilično glup potez, onda kada jedno vozilo pokreće twin-turbo V8, koji šalje 710 konjskih snaga prema zadnjoj osovini.

Ferrari je zakačio ivičnjak, pre nego što je uleteo u žbunje pokraj puta. O visini štete za sada nema govora, ali fotografije koje su nastale nakon incidenta pokazuju oštećenje prednjeg dela, zajedno sa napuklom šoferšajbnom i aktiviranim jednim erbegom. Na svu sreću, u ovom incidentu niko nije bio povređen.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group