Slovenija uvodi nove vinjete

Kao da dosadašnja cena sedmodnevnih vinjeta u Sloveniji nije bila dovoljno visoka, slovenačka Vlada odlučila je da još malo zaradi od onih koji voze njihovim putevima, i smislila novu klasifikaciju vozila prema kojoj će se određivati cena ove nalepnice.

Od 1. decembra svi oni čiji je automobil u prednjem delu viši od 1.300 mm moraće umesto dosadašnjih 15 evra za istu platiti 25 evra više…

Kako ne bi izazvala opštu pobunu zbog poskupljenja vinjeta, slovenačka Vlada smislila je u najmanju ruku smešnu klasifikaciju po kojoj će se određivati ko se i dalje može voziti za 15 evra, a ko mora da plati gotovo tri puta više. Od 1. decembra, svi oni čiji automobil težine do 3.500 kg zbog svoje konstrukcije u delu prednje osovine prelazi visinu od 1.300 mm, moraće umesto dosadašnje vinjete kupiti onu u vrednosti 40 evra.

Da bi se, prema Društvu za autoputeve Republike Slovenije (DARS) pravilno izmerila visina vozila u delu prve osovine, treba meriti u vreme dok je vozilo prazno i njegovi pneumatici napumpani. 

Očigledna namera da se više novca zaradi na vozačima monovolumena i crossovera i pre stupanja na snagu izazvala je brojne polemike. Sistem koji je uvela Slovenija praksa do sada ne poznaje, pa će biti zanimljivo videti kako će se svi koji koriste slovenačke puteve snaći posle 1. decembra.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group