Sledeći Mitsubishi Evo sa hibridnim pogonom

Sledeću generaciju Mitsubishijevog Eva, odnosno Evo verzije modela Lancer bi trebao pokretati hibridni pogon snage oko 373 kW, odnosno oko 507 KS...



Standardni, novi Lancer bi na tržište trebao stići tokom iduće godine, a plug-in hibridna verzija će ga slediti nedugo zatim. Verovatno će se raditi o pogonu kod kojeg će benzinski 2.0 raditi zajedno sa dva električna motora snage po 60 kW. Ovo bi rešenje novom Lanceru verovatno trebalo omogućiti potrošnju nižu od 2 l/100 km, emisiju od oko 50 g/km i električnu autonomiju od oko 65 km.

Nakon svega na tržište bi trebala stići i Evo verzija koja će koristiti hibridni pogonski sklop za čiji će razvoj delom biti zaslužan i MiEV Evolution II Pikes Peak. Novi Evo je navodno u ranim fazama razvoja, a očekuje se kako će ponuditi još dodatno unapređena vozila gde će osnovu činiti napredni sistem pogona na sva četiri točka. Očekuje se da će automobil imati i kraću električnu autonomiju.

Ukoliko dobije zeleno svetlo za proizvodnju, na konačni izgled novog Eva uticaj bi trebao imati koncept model RA iz 2008. Skicu samog noviteta možete videti na prvoj slici u galeriji.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group