Sledeći Mercedes SL pravi AMG

Naredna generacija Mercedes SL modela će biti razvijena u AMG diviziji, prema izvorima iz Britanije...

 

Izveštaj za Autocar tvrdi da je razvoj novog modela prepušten AMG odeljenju, kako bi SL ponuda dobila više sportskog duha. Izvori iz Mercedesa kažu da će naredna generacija biti daleko drugačija od aktuelnog modela. 

Jedan od glavnih detalja za razvoj novog automobila će biti implementacija nove platforme sa nazovim MSA (modularen sportwagen architektur). Ova platforma je nova generacija MRA osnove, koja je debitovala na W205 generaciji C klase i koja će se proizvoditi kako bi podržala različite osnove i arhitekture. Zahvaljujući korišćenju aluminijuma i karbona, kao i ojačane plastike, MSA platforma će pomoći da novi SL značajno izgubi na težini u narednoj generaciji.

Dodatno, očekuje se da naredni model zameni aktuelni alumijumski krov, kako bi dobio krov kakav se nalazi na S klasi u kabriolet verziji. Ovo će pomoći da se dodatno smanji težina. 

Što se tiče pogona, kompanijin 3.0 turbo će biti dodat u ponudu. AMGov twin turbo 4.0 V8 če nastaviti da pokreće SL500 i SL63 verzije, dok će SL65 dobiti 6.0 V12 twin turbo. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group