Sledeći Huracan će biti hibrid

Više slika

Više slika

Kompanija Lamborghini tvrdi da će naslednik njenog modela Huracan sadržati određenu formu hibridnog pogonskog sklopa...

Iako je italijanska marka ostala posvećena isključivo održavanju V12 motora sa unutrašnjim sagorevanjem i pripremila njegovu novu verziju za zamenika modela Aventador, glavni izvršni direktor Stefano Domenikali priznao je da će naslednici Huracan linije definitivno biti elektrifikovani.

"Sledeći Huracan predstavlja model koji će biti hibridizovan. Ovakav postupak predstavlja odgovor, međutim puna elektrifikacija ne predstavlja opciju", izjavio je Domenikali.

Ostaje da bude viđeno koji motor će ovaj brend upotrebiti na sledećem ulaznom nivou superautomobila, ali ne postoje nikakve prepreke da se trenutna V10 varijanta podesi lepo i iskoristi zajedno sa manjim električnim agregatom i pakovanjem baterija.

Naslednik Lamborghini Huracan automobila trebalo bi da stigne 2022. godine, pružajući kompaniji dovoljno vremena da razvije svoju tehnologiju, koja će biti veoma laka, ali će takođe nuditi i mogućnost potpuno električne vožnje.

Ovakva kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem, električnih jedinica i baterijskih pakovanja već je testirana i dobro se pokazala u slučajevima nekih drugih proizvođača. Sva vozila sa ovakvim sistemima i u kombinovanoj vožnji, tokom jedne konstantne brzine pokreću elektromotori i jednosmerna struja snabdevena energijom iz akumulatora.

To je velika prednost, posebno u gradskim uslovima, jer motor sa unutrašnjim sagorevanjem i većim nivoom emisija izduvnih gasova nije aktivan, ali sa druge strane, kada dođe do potrebe za većim brzinama ili punom opterećenju pogonskog sklopa, standardni agregat ulazi u igru. Prilikom njegovog rada svaka kočiona snaga putem dodatnih komponenti pretvara kinetičku u električnu energiju i zatim, nalik generatoru, dopunjuje akumulatore hibridnog sklopa, što zatvara idealan ciklus i nudi najbolje iz oba sveta. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group