Skully P-1: pametna kaciga s integrisanom navigacijom

Skully P-1 je integralna kaciga proizvođača iz Silikonske doline, koja ne samo da štiti vozača od mehaničkih povreda, već ugrađenom elektronikom podiže sigurnost vožnje na do sada nezamisliv nivo…

Osnivač kompanije Skully Helmets Marcus, Weller, doživeo je nesreću dok je pokušavao da pročita saobraćajne znakove. Nakon toga sinula mu je ideja o kacigi koja će eliminisati probleme koji nastaju prilikom pokušavanja snalaženja u prostoru.

Kaciga Skully P-1 tako je natrpana tehnologijom poput kamere za pogled unazad, integrisane navigacije, HUD displeja i mogućnosti spajanja s pametnim telefonima. HUD displej sličan onome kakav imaju Google naočare u donjem desnom uglu vizira projektuje sve potrebne informacije. Sam prikaz izgleda kao da je odmaknut šest metara ispred vozača, i kao takav ne ometa vozačevo osnovno vidno polje s kojim prati stanje na putu.

Kao baza za pametnu kacigu Skullyju je poslužio modifikovani Android sistem koji upravlja kamerom smeštenom u zadnjem delu kacige, navigacijom i HUD displejom na kojem se sve to prikazuje. Kako je kaciga poveziva s pametnim telefonima preko Bluetootha, s njom se može telefonirati prilikom vožnje, slušati muzika, pa čak slati i SMS. Ovo poslednje baš i nije preporučeno, ali svakako je moguće.

Kako to sve izgleda, pogledajte u videu koji sledi:

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group