Skoda Octavia RS najmoćnija do sada

Više slika

Više slika

Kompanija Skoda konstantno radi na poboljšanju svog modela RS...

Sada su objavili da je dostupna još jedna verzija njihovog izdvojenog modela performansi i da teži ka tome da postane najpopularnija do sada.

Bazirana na revidiranoj seriji Octavija, objavljenohj pre nekoliko nedelja, poslednja RS verzija nudi izbor između više dvolitarskih motora sa turbo punjenjem i četiri cilindra. Benzinske verzije dolaze sa standardnih 230 ks, dok dizel varijanta motora dojazi sa 184 ks. Prvi je u mogućnosti da dostigne sto na sat iz mesta za 6,7 sekundi, dok je poslednji dosta tromiji i potrebno mu je 7, 9 sekundi za obavljanje istog zadatka.

Nova Octavia RS, ili vRS kako je oslovljena u Velikoj Britaniji, takođe preuzima velike prednosti od svih poboljšanja do sada načinjena na baznoj verziji modela, uključujući novi stil prednje i zadnje strane koji dolazi sa adaptivnim LED svetlima. Ali, ovaj model performansi odvodi stvari na viši nivo svojim sportskim izgledom i mnogo oštrijom pojavom.

Unutar automobila je sve crno, sa dobro dizajniranim sportskim presvlakama sedišta, bilo u kombinaciji kože ili alkantare. U poređenju sa prethodnim modelom Octavia RS, novi automobil takođe poseduje karoseriju koja je bliža zemlji za 15 mm, širu zadnju osovinu, obilje različitih opcija točkova, koji variraju od 17 do 19 inča.

Ovo nisu jedini izbori koje potencijalni kupci moraju da naprave. Kao dodatak točkovima i motorima, Skoda je još jeddnom ponudila svoj Octavia RS model u sedan ili karavan formi i šestostepenim manualnim menjačem, ili DSG transmisiom duplog kvačila. Za sve ljude koji se opredele za dizel varijantu mogu dobiti i pogon na sva četiri točka.

Sve ovo čini mnogo širi opseg izbora koji dolaze od jednog usamljenog modela. Kombinovan sa VW golf GTI, GTD i Seat Leon Cupra, ovaj automobil pruža Volkswagen grupi obilje ulaznih modela u jednoj od najtraženijih segmenata na tržištu, i svakako će svim kupcima biti veoma teško da izabru između njih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group