Škoda Elroq EV: Najava novog dizajna i tehnoloških inovacija

Škoda je predstavila prvu sliku svog nadolazećeg modela Elroq, pružajući uvid u novi dizajn koji će biti primenjen na celokupnu liniju vozila ove marke u narednim godinama...

Mali električni SUV biće lansiran ove jeseni i prvi je model Škode koji koristi novi dizajnerski jezik "Modern Solid". Ovaj jezik donosi promišljeniji izgled, a ključni element novog dizajna je "Tech-Deck" prednji deo, ravnija i šira interpretacija Škodine rešetke koju smo prvi put videli na konceptu Vision 7S iz 2022. godine.

Još jedna nova dizajnerska karakteristika koja će se pojaviti na budućim Škoda modelima je ime brenda ispisano slovima na prednjem delu haube, slično kao kod Range Rover automobila. Još uvek nije jasno da li će svi budući modeli imati podvojene farove sa integrisanim matrix LED lampama, koje koristi Elroq.

Približno iste veličine kao Škoda Karoq sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, koji je dostupan u Evropi od 2017. godine, Elroq je dug 4,500 mm i koristi MEB platformu VW grupe, što znači da će biti dostupan samo kao električno vozilo. Ova arhitektura može da podrži konfiguraciju sa dva motora i pogonom na sve točkove, ali čak i ako Škoda ponudi AWD opciju, većina kupaca će se odlučiti za jeftiniju varijantu sa jednim motorom.

Elroq je jedan od najmanje šest novih električnih vozila koje Škoda planira da predstavi pre kraja 2026. godine. Ovaj program će značajno proširiti portfolio električnih vozila marke, koji trenutno uključuje samo dva modela, Enyaq i Enyaq Coupe.

Enyaq modeli će dobiti osveženje kako bi im se dao nagoveštaj novog dizajnerskog jezika Modern Solid 2025. godine, iste godine kada Škoda počne sa prodajom verzije VW-ovog modela ID.2.all, SUV-a dugog 4,100 mm nazvanog Epiq, koji je već predstavljen i daje nam ideju kako bi Elroq mogao izgledati kada bude potpuno otkriven kasnije ove godine.

Epiq i osveženi Enyaq modeli će biti praćeni godinu dana kasnije "Combi" električnim karavanom i SUV-om sa sedam sedišta nazvanim "Space", baziranim na konceptu Vision 7S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group