Sekirom po automobilima

Tokom godina bilo je moguće videti brojne slučajeve vandalizovanja automobila, ali u novom slučaju koji je zabeležen u Australiji, okolnosti pod kojim se sve izdešavalo krajnje su neobične...

Neidentifikovani muškarac naoružan sekirom krenuo je da razbija šoferšajbne i druge delove oko dvadeset automobila u tri odvojena predstavništva, ostavljajući iza sebe štetu u visini od oko 60.000 evra.

Incident se odigrao u Glen Vaverliju, južnoistočnom predgrađu Melburna, oko šest ujutru početkom ovog novembra, sa osumnjičenim koji je uspeo da unakazi automobile u Mazda predstavništvu. Nekoliko minuta kasnije, čovek sa sekirom u ruci nastavio je dalje i napao nekoliko vozila parkiranih u predstavništvu kompanije BMW, oštećujući sportski i8, potpuno novi X1 i najmanje dva X3 SUV modela. Osumnjičeni je produžio svojim putem i u okviru vandalskog pira sekirom obradio još nekoliko modela u blizini Toyota predstavništva.

Nije poznato zbog čega je muškarac targetirao baš Mazda, BMW i Toyota dilere, ignorišući ostale koji su se nalazili u okolini. Zaposleni koji su govorili za lokalne televizijske stanice bili su u potpunosti zgranuti neobičnim činom čiji su ih rezultati tog jutra dočekali i ujedno nisu bili u mogućnosti da zaključe šta bi mogao biti motiv ovog čoveka za uništavanje ovih automobila.

Fotografija sigurnosnih kamera predstavlja osumnjičenog kako se dovezao starim Toyota Avalon modelom, ali policijski izveštaji navode da se sa lica mesta udaljio peške. Čovek visok oko 175 centimetara ima crnu kovrdžavu kosu i moguće ga je videti kako nosi duks u oker boji, pantalone u istoj nijansi i nazuvice. Policija Viktorije i Monash kriminalistička jedinica otvoreno su uputili poziv javnosti za dobijanje dodatnih informacija ili bilo kojih drugih snimaka bezbednosnih sistema iz okoline radi pomoći tokom identifikovanja počinioca i njegovog sprovođenja pravdi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group