Sedmolitarski V12 XJ-S HE predstavlja klasičnu britansku zver

Lister predstavlja istorijsku britansku trkačku kompaniju koja je dominirala ostrvskom trkačkom scenom pedesetih godina, osvajajući gotovo svaku trku sa Stirling Mosom za volanima njenih klasičnih mašina...

Danas, ovaj brend poznatiji je kao tjuning kuća koja radi na restauracijama ekstremno brzih Jaguar modela, kao što su F-Type R i F-Pace SVR modeli, pružajući im još snage, opremu za karoseriju i ograničenu proizvodnu seriju i nedavno je jedan od njenih legendarnih modela stigao na tržište putem magazina Classic Driver.

Ovaj model Lister-Jaguar XJ-S HE automobila iz 1985. godine stigao je na ovaj svet kao V12 kabriolet, ali je nakon svega nekoliko godina prošao kroz neprocenjivi Lister tretman. Kada je izašao iz fabrike kompanije Jaguar, model je posedovao sedmolitarski V12 mamutski motor koji je stvarao masivnih 496 ks i 692 Nm obrtnog momenta međutim, kada je prošao kroz pogon brenda Lister, automobil je dobio novu elektronsku kontrolnu jedinicu i besprekorni motorni menadžment tog vremena kompanije KVE, radi dodatnih 60 ks. Uparena sa Gatrag petostepenim manualnim menjačem i pogonom na zadnjim točkovima, ova Lister jedinica potpuno je samostalna mašina, što je još više akcentovano eksterijernim i enterijernim modifikacijama.

Svaki panel karoserije kreiran je u pogonima tjunera, dodajući nešto više širine rubovima točkova i detalje kao što su širi bočni pragovi i spojler na gepeku, dok je nešto spuštenije vešanje dodalo agresivniji izgled automobilu. Veliki izduvni sistem obećava dobar zvuk brutalnog agregata, sa specijalnim Lister logoima, oznakama i modularnim točkovima koji predstavljaju završne detalje na eksterijeru. Unutar putničke kabine nalaze se postavljena dvotonska kožna sedišta, zajedno sa novim volanom i ponovo izgrađenim kabriolet krovom.

Kako stručnjaci navode, ovo je prvi Lister Lister MkIII Cabriolet ikada kreiran, a kao rezultat ove ekskluzivnosti i savršenog procesa restauracije, cena sa kojom dolazi nije nimalo naivna. Kada se ode na sajt Classic Driver kompanije moguće je videti da će ovo predivno čudovište engleske autoindustrije svog novog vlasnika oduvati za masivnih 150.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group