Fetel je pobedom u Mađarskoj učvrstio prvu poziciju šampionata

Više slika

Više slika

Najbrži cirkus na svetu prethodnog vikenda imao je svoj epilog na trci u Mađarskoj...

Sebastijan Fetel, vozač ekipe Ferrari, završio je na pobedničkom postolju Hungarian Grand Prix trke i učvrstio svoju poziciju lidera za 14 bodova, taman pred odlazak na letnju pauzu. Nemački vozač, inače četvorostruki osvajač Formula 1 takmičenja, predstavlja jednog od najuticajnijih i najuspešnijih članova ovog šampionata. Njegov sadašnji ugovor sa Scuderia Ferrari ekipom važi do kraja ove godine. Uzimajući u obzir sve što se dešava u ovom takmičenju Ferrari će teško dopustiti da ovaj momak napusti njihove redove.

U trci održanoj prošle nedelje videli smo veoma malo preticanja, iz razloga što je staza na mađarskom Ringu veoma kompleksnog rasporeda, ali i izuzetno visokih temperatura u našem komšiluku, međutim, ovo nije sprečilo Fetela da vodi od samog starta do finiša, nakon kvalifikacija u kojima je zauzeo pol poziciju. Njegov kolega iz tima Kimi Raikonen završio je na ciljnoj liniji kao drugi takmičar, dok je Valteri Botas stigao treći, Luis Hamilton četvrti i Maks Verstapen peti.

Start trke je bio veoma dramatičan kao što se i moglo očekivati. Ulazeći u drugi krug Daniel Rikardo preuzeo je poziciju od Verstapena nakon starta sa šestog mesta. Međutim, veoma oran da vrati svoje mesto, Verstapen je napravio par prilično riskantnih poteza tokom kojih je okrznuo stranicu bolida svog klubskog kolege, pokvario hladnjak Rikardu i probušio mu zadnju levu gumu, primoravši australijanca da se povuče sa staze samo nekoliko trenutaka kasnije.

Većim delom trke, prva petorka je vozila svoje individualne krugove, jer je preticanje bilo gotovo nemoguće. Na dvadeset krugova do kraja, Mercedes je rekao Botasu da pruži prostor bržem Hamiltonu - da ga zaobiđe kako bi stigao Raikonena i Fetela. Međutim, Britanac nije uspeo da pretekne svoje rivale iz Ferrari ekipe, tako da je Botas zadržao svoju zasluženu treću poziciju prilikom ulaska u ciljni pravac sedamdesetog kruga.

Fernando Alonso verovatno predstavlja heroja ove trke, jer je, i pored konačnog šestog mesta, uspeo da odvoza njen najbrži krug.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group