I Španci imaju svog Fiću


Između najvažnijih sajmova automobila koji se održavaju u Evropi, Automobile Barcelona expo veoma teško može biti svrstan u najprominentnije...

Ali, na svu sreću ovaj sajam znači jednom proizvođaču automobila, a to je Seat, koji je igrom slučaja baziran nedaleko od samog mesta na kome se održava.

Kompanija Seat će iskoristiti ovu priliku da predstavi novi Ateca FR model i to na jednom sajmu kod kuće. Međutim nešto sasvim drugačije je privuklo našu pažnju.

Pored pomenutog FR i Leon Cupra 300 modela, španska divizija VW grupacije prikazaće koncept automobil nazvan Seat 600 BMS. Iako su u ovom trenutku detalji o automobilu škrti koliko i fotografije, od kojih je Seat objavio samo ovu, koncept namenjen sajmu automobila u Barseloni deluje kao klasični Seat 600 koji je kreiran pod licencom kompanije Fiat od 1957. do 1973. godine.

Baziran na 600 D seriji, ovaj sajamski model sadrži krov na sklapanje i prednja vrata koja se otvaraju na sredini. Kreiran je u svetloj metalik boji, sa narandžastim detalima i zadržao je originalni pokretački sistem. Iako se može učiniti pomalo čudnim što ovaj jubilej proslavlja model koji je dizajnirao današnji konkurent, serija 600 ipak ove godine proslavlja 60 godina, a je kompanija Seat je automatski poželela da ga obeleži.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group